Pameran seni khat - Harian Metro, (2004)
Seni khat di Universiti Putra Malaysia (UPM) adalah sebahagian daripada kerja kursus dalam mata pelajaran jawi elektif wajib yang diminati ramai siswa terutama yang mengambil Bahasa Melayu dari Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK). Ia bukan sahaja menjadi pilihan siswa Melayu, malah beberapa siswa Cina dan Iban turut memilihnya.