UPM perjelas isu guna bahasa Inggeris - Berita Harian, Badrila Jamlus (2004)
Universiti Putra Malaysia (UPM) semalam menjelaskan, bahasa Inggeris hanya akan dijadikan bahasa pengantar bagi kursus Sains, Teknologi dan Matematik, selaras pelaksanaan penggunaan bahasa itu dalam pengajaran Sains dan Matematik peringkat sekolah.