UPM Hasil Alat Proses Buah Tiga Fungsi - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 29 Okt– Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) dari Fakulti Kejuruteraan telah menghasilkan sebuah alat yang dapat memudahkan proses memarut, mengupas dan memotong buah-buahan serta sayur-sayuran, iaitu Pemarut dan Pengupas Buah.