Universiti mampu suburkan 1Malaysia- Sultan Selangor. - Mingguan Malaysia,
SERDANG 8 Ogos- Sultan Selangor,Sultan Sharafuddin Idris Shah percaya universiti mampu memainkan peranan menyuburkan konsep 1Malaysia secara lebih berkesan.