Ekstrak lebih minyak, jana lebih pendapatan (2009)
PATEN hasil penyelidikan Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Abdul Azis Ariffin berjaya meningkatkan kadar pengeluaran minyak sawit sebanyak dua ke empat peratus bersamaan RM1 juta ke Rm5 juta per kilang.Kiraan ini berdasarkan RM1,000 per tan bagi kelapa sawit mentah.