Cegah HIV kera : Pindah haiwan ke habitat asal. - Berita Harian , (2011)
KUANTAN : Kementerian Kesihatan akan mengadakan program intervensi dan pencegahan secara besar-besaran jika terbukti kera menyebarkan jangkitan penyakit termasuk denggi, malaria, dan tibi kepada manusia.