UPM Komersial Produk R&D - Utusan Malaysia, W. Rahimah Draman (2008)
Dalam usaha menghasil serta mengembangkan seberapa banyak penyelidikan dan pembangunan (R&D) terkini secara ilmiah untuk manfafaat sejagat khususnya dalam masyarakat negara, Universiti Putra Malaysia (UPM) terus mendominasi peranan tersebut.