UPM dipilih terajui pusat penyelidikan aeroangkasa bertaraf dunia - Naib Canselor UPM - mSTAR online, (2011)
SERDANG Universiti Putra Malaysia (UPM) dipilih sebagai peneraju pusat penyelidikan aeroangkasa bertaraf dunia bagi Pusat Inovasi Aeroangkasa Malaysia (AMIC) dalam usaha mengembangkan bidang aeroangkasa di negara ini selain memenuhi keperluan industri.