Sains, Teknologi Diperkasa - Produk kreatif, inovatif boleh dipasarkan pada peringkat global - Berita Harian, (2008)
Kementerian Pengajian TInggi akan terus memperkasakan bidang sains dan teknologi di institusi pengajian tinggi dan institusi latihan bagi melahirkan sainstis, teknokrat dan jurutera yang dapat menyumbang kepada tamadun saintifik dan teknologi masa depan.