Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris dilantik sebagai Presiden ASAIHL - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2016)
Bangkok, 10 Feb: Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Profesor Datin Paduka Dr. Aini Ideris dilantik sebagai Presiden Persatuan Institusi Pengajian Tinggi Asia Tenggara (ASAIHL), bermula pada 1 Januari 2016.