IPT jana pekerja mahir sektor pertanian dan makanan - Berita Harian , (2011)
GRADUAN pertanian tempatan sebenarnya mempunyai potensi yang baik apabila negara melalui Aktiviti Ekonomi Utama Nasional (NKEA) kluster pertanian menyediakan 74,600 peluang pekerjaan baharu dan meletakkan sasaran sumbangan sektor ini sebanyak RM49 bilion kepada Pendapatan Negara Kasar atau PNKsepuluh tahun lagi