IPT pusat lahirkan atlet cemerlang - Berita Harian, (2011)
Disebalik reputasi hebat pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei menjadi sandaran Malaysia untuk memenangi pingat emas pertama negara pada temasya Sukan Olimpik 2012 di London, England, Majlis Sukan Universiti Malaysia (MASUM) turut menaruh harapan untuk mengharumkan nama negara menerusi kejayaan merangkul pingat di temasya sukan terbesar dan terunggul di dunia itu.