Pokok bunga loceng dipilih bunga rasmi Fakulti Sains - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011)
SERDANG, 22 Julai – Pokok bunga loceng atau dikenali sebagai Allamanda Carthica dipilih sebagai bunga rasmi Fakulti Sains Universiti Putra Malaysia (UPM) baru-baru ini.