Kajian universiti perlu diperluas - Berita Harian, Basir Zahron (2008)
Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah meminta pihak universiti mendampingi masyarakat serta berkongsi kekayaan ilmiah melalui kajian yang dijalankan dan mengadakan usaha proaktif dalam menangani permasalahan yang berlaku sekarang.