Mengutamakan pertanian industri punca pergantungan makanan import - Berita Harian (2011)
"PERTANIAN adalah sektor yang perlu dipandang serius bagi memastikan bekalan makanan dalam negara mampu menampung seluruh rakyat negara ini terutama ketika berdepan dengan kirisi makanan dunia" kata Pengarah Institut Kajian Dasar Pertanian dan Makanan Universiti Putra Malaysia, Prof. Dr. Fatimah Mohamad Arshad