Lebih kromosom punca SD - Berita Harian , (2011)
TARIKH 21/3 atau 21 Mac adalah istemewa. Ia ditetapkan sebagai Hari Sindrom Down Sedunia dan angka ini melambangkan tiga salinan untuk kromosom ke-21 atau Sindrom Down (SD)