Bahasa Melayu dikuatiri terpinggir - Berita Harian, Dr Hassan Ahmad (2008)
Bahasa Melayu kini menghadapi cabaran besar termasuk kurang diberi penekanan dan dikuatiri terpinggir jika tiada usaha memartabatkannya, kata bekas Ketua Pengarah, Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Datuk Dr Hassan Ahmad.