Teknologi simenfero untuk pengurusan sisa - Megat Mohd Noor, Megat Johari (1988)
Kajian yang telah dijalankan menunjukkan bahawa bahan simenfero mempunyai ciri-ciri yang setanding dengan bahan binaan konvensional dan ianya lebih murah. Tambahan pula dengan teknik pembinaan yang mudah, oleh itu amat sesuai digunakan di kawasan luar bandar dan pendalaman. Kertas kerja ini membincangkan aspek binaan dalam pengurusan sisa di luar bandar yang boleh menggunakan teknologi simenfero.