Penjagaan pastura - Utusan Malaysia, Azlina Mohammad (2011)
FAKTOR utama yang perlu difikirkan sebelum memelihara ternakan ruminan ialah makan yang mana sebahagian besarnya adalah makanan hijauan terdiri dari rumput pastura dan folder.