Sarawak komited bangunkan sektor pendidikan - Utusan Malaysia, (2011)
KERAJAAN Negeri memberikan tumpuan yang tinggi terhadap budaya ilmu dan ia dibuktikan dengan rancangan menubuhkan kelas pra-sekolah di rumah panjang dan kampung-kampung di kawasan pedalaman.