Kolej ShahPutra Perkenal Lapan Kursus Baru - Berita Harian, (2008)
Kolej ShahPutra memperkenalkan lapan program baru peringkat diploma dan ijazah yang dilaksanakan dengan kerjasama Universiti Teknologi Mara (UITM), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).