Teliti isu bahasa Melayu hingga ke akar umbi - Utusan Malaysia, Dr Sharifudin Lubis (2008)
Isu cabaran dan penghinaan yang dihadapi bahasa Melayu nampaknya tidak pernah reda. Lepas satu, satu isu yang lain pula akan muncul. Setiap kali pula media tidak jemu memaparkannya apatah lagi apabila membabitkan kenyataan dan ulasan oleh para pemimpin negara.