Bahasa Melayu bentuk perpaduan kebangsaan - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2008)
Kerajaan perlu melakukan beberapa perubahan terhadap sistem pengajaran dan pembelajaran, khususnya mengenai bahasa melayu bagi mewujudkan perpaduan kaum di negara ini, kata Prof Diraja Ungku Aziz.