Memperkasakan bahasa, kesusasteraan Melayu - Berita Harian, Nazmi Yaakub (2008)
Seminar Kebangsaan Pendidikan Kesusasteraan Melayu mencadangkan Komponen Sastera (Komsas) dalam Mata pelajaran Bahasa Melayu diperkukuhkan dengan menerapkan unsur yang boleh membantu pelajar dalam konteks kerjaya selepas tamat pengajian.