Senario Ahli Akademik Sertai Politik Membimbangkan - Utusan Malaysia, (2008)
Penglibatan ramai ahli akademik dalam politik khususnya sebagai calon pada piluhan raya umum dikhuatiri akan menjejaskan kualiti, martabat dan kepercayaan masyarakat terhadap sistem pendidikan negara.