Kursus Ketrampilan Mantapkan Siswazah UPM - Utusan Malaysia, (2008)
Penubuhan PUsat Kokurikulum, Universiti Putra Malaysia (UPM) pada 9 Ogos 2006 bertujuan melahirkan siswazah berkualiti, berdaya saing dan berupaya untuk terus maju melalui pembelajaran berterusan.