Sektor Pendidikan Julang Perak - Hab lahir modal insan untuk NCER, sasaran negeri maju 2015 bukan khayalan. - Berita Harian, Mohd Feroz Abu Bakar (2008)
Mengikut pelan Koridor Ekonomi Wilayah Utata (NCER), PErak terpilih sebagai hab untuk mengeluarkan modal insan, satu amanah yang berat untuk kerajaan negeri.