UPM Paten Komersial 28 Produk - Berita Harian, (2008)
Universiti Putra Malaysia (UPM) mendahului institusi pengajian tinggi awam (IPTA) apabila berjaya mempaten dan mengkomersialkan 28 produk penyelidikannya, manakala 168 lagi dalam proses paten.