Kanser Serviks: Ambil Sampel Sei Sendiri - Utusan Melayu, Faizah Izzam Zakaria (2008)
Golongan wanita mungkin tidak perlu lagi berjumpa dengan doktor untuk membuat pemeriksaan awal kanser pangkal rahim serviks kerana mereka boleh melakukannya di rumah dengan mengambil contoh sel palitan vagina sendiri.