Penyelidikan Kanser Perlu Persatuan - Berita Harian, (2008)
PEBSATUAN Penyelidikan Kanser Malaysia perlu ditubuhkan bagi merintis kerjasama di antara penyelidik Institusi pengajian tinggi (IPT) dengan penyelidik sektor lain dalam usaha meningkatkan kualiti rawatan dan pengurusan penyakit kanser di negara ini.