Mahasiswa Perlu Dominan - Utusan Melayu, Zulzaidi Mahmood (2008)
INSTITUSI pengajian tinggi di Malaysia semakin bertambah daripada universiti yang tenama seperti UM, UKM, UIAM, USM, UPM dan UUM sehinggakan kepada kolej-kolej swasta diwujudkan bagi menyambut seruan kerajaan untuk membina tamadun pendidikan yang jitu dan maju.