Kolej Shahputra Kekal Cemerlang - Berita Harian, Asrol Awang (2008)
Kolej Shahputra yang ditubuhkan pada 1990 dengan hanya 17 pelajat dan 12 kakitangan berkembang daripada beroperasi di sebuah rumah kedai di Sri Dagangan ke kampus tetap seluas 0.4 hektar di Bandar Indera Mahkota, Kuantan.