UPM Hasil Kit Kesan Jangkitan Kulat Maut - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 14 September – Sekumpulan penyelidik dari Universiti Putra Malaysia (UPM) telah berjaya menghasilkan kit pengesanan pantas jangkitan kulat ‘candida’ yang boleh membawa maut bagi mengatasi masalah kelewatan ujian mengesan jangkitan kulat pada masa kini.