Melahirkan Saintis Muda Biosains - Utusan Malaysia, (2008)
Bagi memenuhi tanggungjawab sosial terhadap masyarakat, Mersk Sdn. Bhd. dengan tajaan syarikat EMD Chemical in Corporated menyediakan Anugerah Merck Young Sicentist Award (MYSA) bagi memberikan galakan dan dorongan kepada saintis muda.