Docnan Penuhi Kehendak Pelanggan - Berita Harian, Wan Faizal Ismayatim (2008)
Sebaik menamatkan pengajian di Universiti Putra Malaysia (UPM) pada 1977 dan berbekalkan Ijazah Doktor Perubatan Veterinar, beliau berhasrat membuka ladang ternakan lembu dan kmbing di negeri kelahirannya, Kelantan keran yakin pertanian memberi pulangan lumayan menggalakkan siswazah menceburi bidang keusahawanan.