Akta Hubungan Kaum Disambut Baik - Utusan Malaysia, Amirah Amaly Syafaat (2008)
Akta Hubungan Kaum yang akan diwujudkan oleh kerajaan perlu dilaksanakan segera bagi memastikan negara sentiasa berada dalam keadaan aman dan rakyat pelbagai kaum dapat hidup dengan harmoni.