Kesan Logam Cemar Air - Harian Metro, Syarifah Dayana Syed Bakri (2008)
Masalah pencemaran alam sekitar memerlukan masa dan kos yang tinggi untuk diselesaikan terutama yang membabitkan pencemaran logam berat.