Angkatan Sukarela Pelengkap Pertahanan - Utusan Malaysia, (2008)
Angkatan sukarela dalam Angkatan Tentera Malaysia merupakan salah satu aset dalam memperkukuhkan keseluruhan pertahanan negara. Pelbagai langkah diambil untuk menarik rakyat dari kalangan orang-orang awam menyertai angkatan sukarela, melalui pengambilan anggota khususnya dari kalangan sektor kerajaan dan swasta.