Penyelidik UPM Cipta Alat Pempastur Jimat Tenaga - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 22 April – Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta mesin pemanas pempastur untuk memproses makanan yang menjimatkan tenaga bagi industri minuman dan makanan melalui alat pemanasan ohmik.