Dr. Iqbal Cipta Komponen Baru Kesan Kanser Peringkat Awal - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 20 Mei – Dr. M. Iqbal Saripan dari Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta komponen baru atau pengkolimat dalam mesin pengimejan nuklear yang boleh mengesan sel kanser pada peringkat awal.