Adab-adab Ketika Berbuka - Utusan Malaysia, Anzaruddin Ahmad (2008)
Hadis qudsi daripada Abi Hurairah bahawa Rasulullah SAW bersabda: Allah telah berfirman,....Bagi orang yang berpuasa otu dua kegembiraan: Kegembiraan ketika berbuka puasa dan kegembiraan keitka bertemu dengan Tuhannya...(riwayat al-Bukhari dan Muslim)