UPM Hasil Produk Daripada Kulit Kerang Baiki Kecacatan Tulang - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 27 Ogos – Sekumpulan saintis UPM berjaya menghasilkan produk yang boleh membaiki kecacatan tulang atau merangsang pembentukan tulang menggunakan bahan komposisi bioseramik berliang (Porous Bioceramic Composition) daripada kalsium karbonat yang terkandung di dalam kulit kerang.