Karya Fantasi, Misteri Jadi Pilihan - Berita Harian, (2008)
Naza Adlyn berasal dari Tapah, Perak, mendapat pendidikan awal di Sekolah Buyong Adil Tapah sebelum melanjutkan pelajaran ke Universiti Multimedia dalam bidang teknologi maklumat dan menyelesaikan Sarjana dalam Sains Komputer di Universiti Putra Malaysia.