USM Dipilih Universiti Apex Pertama - Berita Harian, (2008)
Universiti Sains Malaysia (USM) dipilih sebagai Universiti Apex pertama mengetepikan beberapa institusi pengajian tinggi lain termasuk universiti tertua negara Universiti Malaya (UM).