Panduan Sedia Makanan - Berita Harian, (2008)
Bagi sesetengah orang, Ramadhan adalah bulan untuk menjamu selera. Pelbagai masakan terhidang atas meja sehingga akhirnya tidak dimakan dan dibuang begitu sahaja. Sebaliknya bagi mereka yang bijak, inilah masanya untuk berjimat cermat. Jika sebelum ini kita makan sekurang-kurangnya tiga kali sehari, pada bulan ini pula kita makan dua kali sehari iaitu pada waktu sahur dan waktu berbuka.