Ibu bapa Punca Kepincangan Keluarga - Berita Harian (2008)
Berhutang dengan Along, ditipu bomoh, lari dari rumah, penderaan, bapa mengabaikan keluarga dan kesan teknologi maklumat (IT) adalah antara dilema yang melemahkan institusi kekeluargaan pada masa kini. Perkara berkenaan dibangkitkan pada forum konsultatif anjuran Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN), baru-baru ini oleh penceramah terdiri daripada pakar akademik, ahli pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO)dan pakar dalam bidang kekeluargaan.