Kalsium elak Osteoporosis - Berita Harian, (2008)
Kebanyakan wanita negara ini berisiko mengalami tulang lemah dan mungkin menderita penyakit tulang seperti Osteoporosis kerana tidak minum susu dan kurang mengambil kalsium. Hasil Penyelidikan Bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan University Otago, New Zealand mendapati kebanyakan wanita Malaysia mengambilkurang daripada 50 peratus keperluan kalsium harian mereka untuk mengekalkan tulang yang sihat.