Akademi Sedia RM50,000 Geran Penyelidikan Sembilan IPTA - Berita Harian, (2008)
SELARAS dengan teras ketiga Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara iaitu Memperteguh Penyelidikan dan Inovasi Akademik Kepimpinan Pengajian Tinggi (Akept) tidak ketinggalan menggiatkan kegiatan penyelidikan dan inovasi menerusi penubuhan Pusat Penyelidikan Kepimpinan Akept