Akademi Sastera Buka Lembaran Baru - Berita Harian, (2008)
Akademi Sastera dengan tema Pembinaan Kritikan Sastera dan Modal Insan Berketrampilan di Dewan Bahasa dan Pustakan (DBP0, Kuala Lumpur, baru-baru ini membuka lembaran baru sastera tanah air apabila cuba keluar daripada kepompong kegiatan sastera yang lumrah