UPM Institusi Akademik Dunia, Teraju Disiplin Pertanian Tropika - Canselor - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 8 Ogos – Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Sultan Sharafuddin Idris Shah menyifatkan UPM sebagai salah sebuah institusi akademik dunia yang menerajui disiplin pertanian tropika.